MANUELE THERAPIE

Manuele therapie beschouwt het menselijk lichaam als één bewegend geheel en gaat steeds op zoek naar de oorzaak van de beperking of het probleem. De oorzaak kan liggen bij articulaire, musculaire of neurogene functiestoornissen. Dit wordt onderzocht adhv doorgedreven onderzoekstechnieken met sterke nadruk op klinisch redeneren. Dit alles leidt tot een individuele behandelingsstrategie die er in eerste instantie is op gericht om de normale activiteiten, zonder pijn en/of functionele hinder, te hervatten.

Door middel van gespecialiseerde manuele technieken worden aan-wezige stoornissen hersteld. Dysfunctionele houdingsgewoonten en bewegingspatronen worden opgespoord. Tips, raadgevingen en gepaste oefentherapie kunnen helpen om deze bij te sturen.

De manuele therapie streeft naar een duurzame oplossing voor functiestoornissen. Met manuele therapie brengen we spieren en gewrichten weer in een functionele balans om acute of chronische pijn te stoppen. Manuele therapie is uitermate geschikt als behandeling bij recidiverende klachten.

HOE EEN AFSPRAAK MAKEN?

ONLINE, PER MAIL OF TELEFOON

Openingsuren

De praktijk is open op afspraak,
van maandag tot vrijdag,
van 8u00 tot 20u30.

Afspraak maken via mail of telefoon

0494/58 87 38

Bereikbaarheid

Leernsesteenweg 216 bus 1
9800 Sint-Martens-Leerne (Deinze)

Kine in Motion is gelegen nabij het rondpunt in Sint-Martens-Leerne en is goed bereikbaar met de fiets, de auto of de bus.

Kine in motion

WAT U ZEKER MOET WETEN

AFSPRAKEN, VOORSCHRIFTEN EN TARIEVEN

Afspraken

  • We werken enkel op afspraak, van maandag tot vrijdag, van 8u00 tot 20u30.
  • De afspraak gaat door in de praktijk, maar u kan steeds een thuisbehandeling aanvragen.
  • U krijgt een afsprakenkaartje met vermelding van dag, datum en uur van de volgende afspraken.
  • Indien belet, gelieve op voorhand te verwittigen voor een vlotte gang van zaken. Zo niet zal een boete aangerekend worden.

Voorschriften en tarieven

  • Bij aanvang van de eerste sessie dient het medisch voorschrift van uw arts, een kleefvignet van de mutualiteit en/of de gegevens van uw verzekeringsinstelling te worden overhandigd.
  • Gelieve paspoort mee te brengen naar de eerste behandeling.
  • Op het einde van de behandeling, of ten laatste per 10 behandelingen, kan er contant of met de betaalkaart worden afgerekend.
  • Een getuigschrift voor verstrekte hulp wordt afgeleverd na betaling van de in rekening gebrachte behandelingen.
  • Op het einde van de behandelingen wordt indien gewenst een eind- of evaluatieverslag overgemaakt aan de verwijzende arts.
  • Courante pathologie: €30 voor behandeling in de praktijk. €32 behandeling aan huis.