MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

Medische trainingstherapie (MTT) is een vorm van oefentherapie die gebruik maakt van de principes uit de trainingsleer om zowel lokale als algemene belastbaarheid van weefsels structureel te verhogen en belemmeringen te vermijden.

Bij veel klachten maakt de trainingstherapie een belangrijk onderdeel uit van de kinesitherapeutische behandeling met het oog op een volledig herstel, snellere terugkeer naar de normale activiteiten en een verlaagde kans op terugval.

Op basis van het klinisch onderzoek worden de behandeldoelen geformuleerd en wordt een behandelplan opgesteld. Behandeldoelen kunnen zijn het verbeteren van de mobiliteit, krachtuithouding, coördinatie, stabiliteit… MTT vindt steeds plaats onder supervisie waardoor de kans op overbelasting en blessures minimaal is.

Om patiënten een individueel trainingsschema te kunnen aanbieden, is de praktijk uitgerust met een ruime oefenzaal die het mogelijk maakt om een gevarieerd, uitdagend en efficiënt schema op te stellen.

HOE EEN AFSPRAAK MAKEN?

ONLINE, PER MAIL OF TELEFOON

Openingsuren

De praktijk is open op afspraak,
van maandag tot vrijdag,
van 8u00 tot 20u30.

Afspraak maken via mail of telefoon

0494/58 87 38

Bereikbaarheid

Leernsesteenweg 216 bus 1
9800 Sint-Martens-Leerne (Deinze)

Kine in Motion is gelegen nabij het rondpunt in Sint-Martens-Leerne en is goed bereikbaar met de fiets, de auto of de bus.

Kine in motion

WAT U ZEKER MOET WETEN

AFSPRAKEN, VOORSCHRIFTEN EN TARIEVEN

Afspraken

  • We werken enkel op afspraak, van maandag tot vrijdag, van 8u00 tot 20u30.
  • De afspraak gaat door in de praktijk, maar u kan steeds een thuisbehandeling aanvragen.
  • U krijgt een afsprakenkaartje met vermelding van dag, datum en uur van de volgende afspraken.
  • Indien belet, gelieve op voorhand te verwittigen voor een vlotte gang van zaken. Zo niet zal een boete aangerekend worden.

Voorschriften en tarieven

  • Bij aanvang van de eerste sessie dient het medisch voorschrift van uw arts, een kleefvignet van de mutualiteit en/of de gegevens van uw verzekeringsinstelling te worden overhandigd.
  • Gelieve paspoort mee te brengen naar de eerste behandeling.
  • Op het einde van de behandeling, of ten laatste per 10 behandelingen, kan er contant of met de betaalkaart worden afgerekend.
  • Een getuigschrift voor verstrekte hulp wordt afgeleverd na betaling van de in rekening gebrachte behandelingen.
  • Op het einde van de behandelingen wordt indien gewenst een eind- of evaluatieverslag overgemaakt aan de verwijzende arts.
  • Courante pathologie: €30 voor behandeling in de praktijk. €32 behandeling aan huis.