RUG- EN NEKSCHOOL

Rugpijn en ook nekpijn leiden bewust en onbewust tot “vermijden van de pijn”. Daardoor ontstaat bij mensen met nek- of rugpijn een verzwakking en een slecht functioneren van de spieren die de wervelzuil ondersteunen. Deze dysfunctie – het uit conditie geraken van de spieren – en het krachtsverlies veroorzaken een toename van de pijn. Op die manier ontstaat een vicieuze cirkel van pijn – rust – verzwakking – deconditioneren – pijn. Om de nek- of rugpijn te kunnen bestrijden is het nodig deze neerwaartse spiraal te doorbreken.

Hiertoe is het noodzakelijk de spieren te versterken én de rug- en nekspieren opnieuw goed te leren gebruiken: ze terug leren ontspannen, leren stretchen… Dit kan best gebeuren door een intensief en aangepast trainingsprogramma met de nadruk op versoepeling van de wervelzuil, versterking van de juiste spiergroepen, coördinatie tussen die spiergroepen en verbeteren van de algemene conditie.

HOE EEN AFSPRAAK MAKEN?

ONLINE, PER MAIL OF TELEFOON

Openingsuren

De praktijk is open op afspraak,
van maandag tot vrijdag,
van 8u00 tot 20u30.

Afspraak maken via mail of telefoon

0494/58 87 38

Bereikbaarheid

Leernsesteenweg 216 bus 1
9800 Sint-Martens-Leerne (Deinze)

Kine in Motion is gelegen nabij het rondpunt in Sint-Martens-Leerne en is goed bereikbaar met de fiets, de auto of de bus.

Kine in motion

WAT U ZEKER MOET WETEN

AFSPRAKEN, VOORSCHRIFTEN EN TARIEVEN

Afspraken

  • We werken enkel op afspraak, van maandag tot vrijdag, van 8u00 tot 20u30.
  • De afspraak gaat door in de praktijk, maar u kan steeds een thuisbehandeling aanvragen.
  • U krijgt een afsprakenkaartje met vermelding van dag, datum en uur van de volgende afspraken.
  • Indien belet, gelieve op voorhand te verwittigen voor een vlotte gang van zaken. Zo niet zal een boete aangerekend worden.

Voorschriften en tarieven

  • Bij aanvang van de eerste sessie dient het medisch voorschrift van uw arts, een kleefvignet van de mutualiteit en/of de gegevens van uw verzekeringsinstelling te worden overhandigd.
  • Gelieve paspoort mee te brengen naar de eerste behandeling.
  • Op het einde van de behandeling, of ten laatste per 10 behandelingen, kan er contant of met de betaalkaart worden afgerekend.
  • Een getuigschrift voor verstrekte hulp wordt afgeleverd na betaling van de in rekening gebrachte behandelingen.
  • Op het einde van de behandelingen wordt indien gewenst een eind- of evaluatieverslag overgemaakt aan de verwijzende arts.
  • Courante pathologie: €28,50 voor behandeling in de praktijk. €30 behandeling aan huis.